úterý 18. března 2014

Vybíráte nové povlečení? Zvažte luxusní Saténové povlečení ..

Vybíráte nové povlečení? Zvažte luxusní Saténové povlečení ..

Nezbytnost povlečení v ložnici je u každého z nás jednoznačná. Je jen na individualitě člověka, pro jaký typ povlečení se rozhodne. V mnohých případech lidé o povlečení nijak nepřemýšlejí a koupí si to první, jež jim padne do oka. To je ale škoda, protože možností je neskutečné množství a klidně si tak lze vybrat přesně takové povlečení, které vám bude sedět.

Povlečení z Mako Saténu
Povlečení z Mako Saténu

Saténové povlečení

Jednou z variant je i saténové povlečení. To sice v našich končinách ještě není tak rozšířené, ale pomalu si své místo na slunci buduje. Vše je zapříčiněno tím, že satén není až tolik známou látkou, jež by u nás zdomácněla. Jedná se přitom o tkaninu vyznačující se atlasovou vazbou a především vysokým leskem na pohledové straně. Klasické povlečení se vám nebude nikdy tak krásně lesknout, jako je tomu u saténu. Děje se tak především díky tomu, že právě na lícu je většina osnovních nití.

Výroba saténové povlečení

K výrobě saténových tkanin dochází většinou z nekonečných vláken. Součástí těchto vláken bývá jednak přírodní hedvábí a jednak viskóza, polyamid či polyester. K dispozici mohou být klidně i bavlněné satény. Ty se právě používají často na povlaky na posteloviny. V čem tedy spočívají hlavní výhody saténového povlečení?

Satén je na dotek jemný a velice příjemný

V první řadě můžeme říct, že se jedná o velmi příjemnou látku. Na dotek je satén úplně jemný a má také chladivou schopnost. V letním období tuto vlastnost maximálně oceníte a budete se saténovým povlečením spokojeni.

Tvarová stálost saténového povlečení

Hodně důležité je u saténového povlečení i fakt, že tento typ povlečení umí držet tvar. Nedochází tak k jeho nadměrnému krčení a devalvaci vzhledu povlečení a peřiny jako takové. Není také třeba logicky saténové povlečení žehlit. Ušetříte si díky tomuto nepříjemnou práci, kterou spousta hospodyněk nemusí. V neposlední řadě je nezbytné uvést i krásný vzhled saténového povlečení. Šije se ve velkém množství různých barevných variací a střihů. 

2 komentáře:

  1. Jsou to zrovna nějaké tři nebo čtyři měsíce co jsem kupovala nové povlečení na zimu. Povedlo se mi ho sehnat ve slevě a musím říct, že za tu cenu je super. Co bychom ale teď do naší postele potřebovali je nový postelový rošt. Bohužel se nám s manželem pár těch příček povedlo prasknout a to spaní je díky tomu teda dost nepohodlné.

    OdpovědětVymazat
  2. Já se teď chystám kupovat nějaké nové povlečení na léto a ráda bych se vás na něco zeptala. Jaký máte názor na povlečení z mikrovlákna? Mají to třeba tady https://www.vesna.cz/povleceni-z-mikrovlakna Máte to někdo doma? Jaké jsou popřípadě vaše zkušenosti? A je něco takového na léto vůbec vhodné? Nebo bych spíš měla hledat nějaký jiný materiál? Díky moc za rady. :)

    OdpovědětVymazat